België / Nederlands

SolarNRG haalt zonnepanelen uit Amman

28 september 2010 - SolarNRG verkoopt vanaf nu zonnepanelen uit Jordanië, bijna 50 cent per Wattpiek goedkoper dan de vergelijkbare Sharp-panelen. Op een installatie van tien panelen (2200 Wattpiek) scheelt dat al ruim 1000 euro.

Een gezin dat alle stroom zelf wil opwekken kan een doe-het-zelf-installatie van ongeveer 18 panelen in slechts 12 jaar terugverdienen.

De fabriek van Philadelphia Solar staat in het Midden-Oosten, in Amman. Philadelphia is de oud-Romeinse naam voor Amman. Met Japanse techniek maakt Philadelphia Solar er prima zonnepanelen voor een schappelijke prijs en met een goede opbrengst. SolarNRG biedt sinds kort de multikristallijne 220 Wattpiek-panelen aan.

Afgelopen zomer liet SolarNRG één paneel uit Amman komen, legde het op het eigen bedrijfsdak en sloot een omvormer aan. De opbrengst bleek meer dan prima, en zeker vergelijkbaar met de vertrouwde Sharp-panelen. Ook kwalitatief stak het paneel goed in elkaar. De storm- en regenperiode van augustus kwam het paneel zonder enig probleem door.

De certificaten van internationale instellingen als Tüv en CE zijn dan ook dik in orde. De panelen zijn vanaf november leverbaar.

Deel deze pagina