België / Nederlands

Meer stroom uit zonnepanelen met spray

8 maart 2011 - Het Amerikaanse Honeywell heeft een gel gemaakt die aangebracht op zonnepanelen de reflectie terugbrengt en dus meer zonlicht doorlaat. Daardoor leveren de zonnepanelen meer stroom. Althans dat beweert Honeywell.

Nu zetten zonnepanelen maximaal tussen de 12 en 17 procent van alle zonlicht dat er op valt om in elektriciteit. Veel licht wordt gereflecteerd door de glasplaten van de panelen. Hoewel de paneelproducenten er alles aan doen dat glas zo transparant en mat mogelijk te maken, kan het volgens -Honeywell altijd beter. Met hun SOLARC RPV-gel.

Honeywell is overigens niet de eerste die met een gel of spray beweert het rendement om hoog te kunnen krijgen. De Amerikanen zijn echter wel het grootste bedrijf tot nu toe die dit beweert.

De gel wordt met een roller of spray aangebracht op het grondig schoongemaakte glas van de zonnepanelen en vormt één geheel met het glas. Dat wordt daardoor matter en laat meer zonlicht door. Het rendement van de panelen kan volgens Honeywell 3 tot 4 procent toenemen. Een 20%-rendement is dan volgens Honeywell haalbaar.

Deel deze pagina