België / Nederlands

Diensten

Verkoop particulieren, zakelijk en groothandel

SolarNRG biedt een volledig pakket aan. Het betreft panelen, omvormers, montagesystemen, bekabeling, stekkers en allerlei gerelateerde producten. Deze producten zijn los verkrijgbaar of in de vorm van complete systemen. De complete systemen worden volledig op maat gemaakt en voorzien van een heldere handleiding. Omdat SolarNRG de montagesystemen in eigen beheer produceert is een maximale flexibiliteit gegarandeerd. Op de producten-pagina vindt u de verschillende systemen.

De klanten van SolarNRG zijn o.a.:

 • particuliere klanten voor montage op woningen en Doe-Het-Zelf pakketten
 • zakelijke klanten voor grotere projecten op bedrijfsdaken
 • installateurs/dealers voor standaardpakketten en losse artikelen tegen groothandelvoorwaarden.
 • aannemers die zonnepanelen moeten plaatsen vanuit een bestek
 • boeren en tuinders voor grote systemen op schuren of in het weiland

Subsidieafhandeling particulieren en bedrijven

SolarNRG biedt ook subsidieaanvraag en -afhandeling aan. Wij kunnen u dit hele traject uit handen nemen, zodat u zich verder geen zorgen hoeft te maken.

Deze service is totaal gratis wanneer u bij toekenning van de subsidie ook de panelen bij SolarNRG aanschaft of wanneer u niet in aanmerking komt voor subsidie.

Engineering

De engineeringsafdeling houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en doorrekenen van grote zakelijke systemen, dit gebeurt in 4 fases:

 • situatie ter plaatse fysiek opmeten (daken, aansluitpunten, toegankelijkheid etc.).
 • intekenen van de panelen op het dak (autocad) aan de hand van ingenieursrapporten/ constructieberekeningen en de fysieke opname.
 • stringindeling maken waarbij de omvormers (inverters) qua capaciteit ruim gekozen (overgedimensioneerd) worden en gezorgd wordt voor een optimale synchrone net-invoeding.
 • uitrekenen van de benodigde materialen

Installatie

Wij beschikken over een team ervaren en goed opgeleide installateurs, die zowel de consumentensystemen als de zakelijke installaties plaatsen. Installatie gebeurt hoofdzakelijk door eigen personeel en soms door ingehuurde installateurs die onder direct toezicht staan van een uitvoerder van SolarNRG. Ook is SolarNRG in staat om meterkastaanpassingen te doen en AC-installaties aan te passen zodat deze geschikt zijn voor netkoppeling. Voor installatie worden de volgende stappen doorlopen:

 • fabriceren van de bevestigingssystemen (aluminium profielen/RVS-materiaal) in de werkplaats van SolarNRG.
 • vervoer vanuit de werkplaats naar het project.
 • hijsen van de materialen op het dak op vooruit bepaalde posities.
 • bouwen van de frames en monteren van de modules.
 • bekabelen van de panelen en aansluiten van de omvormers.
 • eventueel aanpassen van de meterkast of verdeelinrichting, het plaatsen van het meterbord en het coördineren van de gridkoppeling met de netbeheerder.

Service

De eigen serviceafdeling biedt ondersteuning bij vragen van klanten. Ondersteuning wordt gegeven op zowel technisch vlak als bij de administratieve afhandeling van subsidieaanvragen en vergunningproblematiek. Tevens verzorgt de serviceafdeling de storings- en garantieafhandeling. Voor grote systemen (>100 kW) kunt u ook een service contract bij ons afsluiten, dit gebeurt meestal in combinatie met een all risk verzekering van SolarIF
Haalbaarheidsstudies

SolarNRG verzorgt een volledige rapportage in verband met de financiële haalbaarheid van de projecten. Aspecten hierbij zijn de subsidieregelingen, stroomverbruik, tarieven, injectietarieven, financieringsmodellen, cashflow en exploitatieopstellingen. Voor elk project worden aspecten als terugverdientijd, interne rendementen en de discounted cashflow berekenend. SolarNRG verzorgt beslissingscalculaties en de financieringsmodellen voor uw financieringsaanvraag.

Conclusie

Te allen tijde krijgt u als klant een eerlijk en objectief advies over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een pv-installatie waardoor onze klanttevredenheid uitgesproken hoog is.

Deel deze pagina